Att tänka på när man skapar en badrumsinredning


Det är mycket att tänka på vid en badrumsinredning. Först och främst är det viktigt att sammanställa en lista över måsten och önskemål. Väsentligheter såsom en god storlek på badrummet med plats för omfattande lagring måste finnas med i budgetfördelningen, medan kostnader för regndusch eller golvvärme behöver justeras när den slutliga notan räknas ut.

Det är mer eller mindre en stilren layout vilket innebär en smart förvaring som kommer att göra ditt badrum rymligt och inbjudande. Utnyttja det mesta av varje centimeter genom att lägga försänkta nischer (som är stora nog att lagra schampo och andra badrumsartiklar), samt spegelbeklädda väggskåp. En vit, benvit eller neutral färgskala ger en illusion av mer utrymme i det minsta badrummet. Om man vill ha trevliga färger, kan man introducera levande tillbehör och handdukar som kan uppdateras med några års mellanrum för att ge ett varierat utseende.

Vill man att badrummet ska kännas mer rymligt, är en klar duschvägg en vinnare. Det är också värt att överväga en ramlös duschvägg. Om du föredrar en hotellstil kan du skapa ett våtrum utan någon skärm alls. Fristående badkar blandar gammaldags charm med högteknologiska material. En strömlinjeformad vägghängd toalettsvit kan placeras in och maximera den värdefulla golvytan. Eftersom badrummet är byggt utifrån väggen, finns det ingen anledning att ändra den nuvarande väggkonstruktionen. I ett kompakt badrum är ett väggmonterat badkar en verklig utrymmessparare, samtidigt som ett skåp ovanför badkaret är perfekt för att lagra toalettartiklar.

Ventilationen är viktig för att förhindra mögeluppkomst. För att säkerställa tillräcklig ventilation, bör man se till att fönstren kan korsventilera och att man installerar en frånluftsfläkt. Utblåsningsfläkten bör kunna ventilera den fuktiga luften som kommer ifrån utsidan av hemmet; annars kan problem i badrumstaket uppstå.

När du väljer typ av målarfärg bör du se till att den ska kunna hantera fuktnivåer. Halvblanka eller glansfärger med mera kan man läsa om på renovera badrum i Malmö om man vill veta mer.