personlig assistans lund

Personlig assistans för kreativitetens högsta potential


Att vara rullstolsbunden behöver inte vara ett så stort handikapp om man får rätt assistans! Rätt person kan åtgärda de flesta problem, till exempel ett handikapp. Det märkliga med handikappade människor är att de ofta äger förmågan att uppskatta livet mer än icke handikappade personer, vilket kan te sig en aning ironiskt kanske. Detta är ett faktum i många sammanhang att de som inte, i världens ögon, är så lyckligt lottade av olika anledningar är mer lyckliga än vanliga människor som inte har ett fysiskt eller psykiskt problem. Hur kan det vara möjligt? Personer som saknar handikapp hittar ofta anledningar att klaga som en handikappad aldrig skulle komma på. En person med ett handikapp hittar ofta anledningar till tacksamhet som en ”frisk” person glömmer i sin perfektion.

Det är lätt för en person att känna medlidande med en handikappad människa, för en stund, tills samma friska människa upptäcker sin egen ömma tå och lägger uppmärksamheten på den. Låter cyniskt, ja, kanske, men det är inte desto mindre sant. Det kallas för självömkan och är ett vanligt fenomen i vårt överbeskyddade samhälle. Mot självömkan finns få botemedel eftersom anledningarna att tycka synd om sig själv endast begränsas av fantasiförmågan.

För en person med ett reellt handikapp är dock begränsningarna verkliga. Hindren för att förverkliga önskningar, förhoppningar och planer kan bero på handikappet. Det är här personlig assistans fyller sin funktion. Inte endast i vardagen utan även för planer, önskningar och drömmar.

Det är viktigt att förstå vikten av personlig assistans eftersom det ofta är den personliga assistansen som skiljer drömmen från verkligheten. Detta lilla extra kan utgöra en stor skillnad, inte bara för den som behöver den personliga assistansen utan även för omvärlden som får ta del av konsekvenserna. En liten skillnad kan göra oändligt mycket, för så många och därför är den personliga assistansen så viktig. Kreativitet kan ibland behöva personlig assistans för att nå sin högsta potential.