E-cigg och vejpande idag


Det var längesedan jag slutade med vanliga cigaretter. Att vara en som alltid går runt och luktar rök, ha hemmet inpyrt av lukten och inte minst hälsan gjorde att e-cigg och vejpning var ett välkommet alternativ. Alternativ till cigaretter har verkligen växt explosionsartat de senaste åren och jag tycker att det finns många spännande produkter som jag tänkte guida er genom!

Den viktigaste skillnaden mellan cigaretter och elcigg är att cigaretter gör att du andas in rök medan elektroniska alternativ producerar ånga. Det gör att din upplevelse blir betydligt mindre hälsovådlig och du andas in färre skadliga ämnen.

Först, ni som inte vet skillnaden mellan vejpning och e-cigg. En e-cigg har nog de flesta kommit i kontakt med och det är en produkt som är utformad lite som en vanlig cigarett, liten och långsmal. Medan man kan köpa e-cigg på de flesta bensinmackar eller tobaksaffärer är det färre som känner til vejp. Båda dessa producerar ånga och används med e-vätska, men processen de använder vätskan på skiljer sig åt. Kort sammanfattat så håller vejp- cigaretter längre, gör större ångmoln och kan fyllas på med mer vätska. De är är däremot lite större än vanliga e-cigaretter. Vad du än väljer så tror jag att du kommer att vara nöjd över att ha bytt ut dina cigg mot e-alternativ!

På marknaden finns otaliga e-juicer med olika smaker och nikotinhalter. För den som alltid gillar att prova något nytt så kan man variera e-juicen intill det oändliga. För lite fräschare smaker, exempelvis mentol eller citrus. Jag som är en godisgris gillar exempelvis de med lakrits eller olika chokladsmaker. Vad gäller nikotin, så kan man välja mängd lite efter hur van man är att röka och hur mycket man är van vid att röka. Man kan välja allt från nikotinfri juice till 16-24 mg nikotin, för den som röker över 1.5 paket per dag.

Det finns många sätt att göra sitt vejpande/e-cigg till en stilig upplevelse! E-cigg och vejpers i många olika färger och utföranden, fina fodral och olika munstycken kan göra att du kan skapa din personliga elcigg stil! Jag kommer aldrig att välja vanlig cigg över min elcigg och har märkt hur min omgivning också är nöjda över mitt val.