Avallskvarnar


Det finns många fördelar med en barnsäker och underhållsfri avfallskvarn. Är det dags att byta eller sätta i en avfallskvarn där hemma? Mycket har hänt på den marknaden under de senaste åren, så det kan verkligen vara värt att se sig omkring och jämföra de olika modellerna.

Säkerheten

För många är säkerheten en av de aspekter som spelar en stor roll och det är enkelt att förstå varför. Många äldre modeller av avfallskvarnar har inte haft någon startspärr. På de allra flesta nyare modeller har tillverkarna tänkt till och ett sätt att få en avfallskvarn barnsäker är genom lockstyrning. Det krävs alltså lite mer för att starta den och inte enbart ett knapptryck. Naturligtvis kan alltid vatten eller annan vätska passera obemärkt ner i avloppet utan att kvarnen behöver startas.

Underhåll

Om valet står emellan att antingen ha en produkt som kräver regelbundet underhåll eller en underhållsfri produkt, så faller det ofta på det senare alternativet. Materialen som kvarnarna är gjorda av idag, klarar sin funktion utan att man behöver lägga ner tid, energi och pengar på att underhålla dem. Tanken är ändå att de ska hålla för en regelbunden användning åtminstone under en tioårsperiod.

De nyare avfallskvarnarna är bättre än de gamla

Det finns även många andra fördelar med de nyare avfallskvarnarna. Ljudnivån har sjunkit drastiskt. De är mer multifunktionella och kan på så sätt kopplas ihop med till exempel diskmaskinen i hemmet. De allra flesta är även enkla och snabba att montera in själv, så inga dyra kostnader behöver läggas ut på monteringen.
Kort och gott finns det mycket som talar för att man ska välja en barnsäker och underhållsfri avfallskvarn vid nästa byte. Detta oavsett vilken storlek på kvarn som man behöver. Gällande säkerhetstänkandet, så behöver det naturligtvis inte finnas barn i hemmet för att det ska vara värt att tänka över den aspekten. Det är dessutom en fördel som automatiskt kommer med på de nya kvarnarna.

Design

Även om kvarnarna i sig inte är små under av industridesign, så har utvecklingen gått framåt vad gäller locken till halsarna. Det kan se riktigt bra ut i din diskho!