Utlandsstudier

Utlandsstudier i Frankrike


Många är de som funderar på det här med att studera utomlands. Kanske har man kompisar som tagit steget och som senare berättar hur nöjda de var med sitt beslut. Frågan är då var i världen man skulle kunna tänka sig att studera. Det finns ju många universitet att välja bland, så valet är inte helt lätt. Ett land som känns väldigt attraktivt för studier är ju såklart Frankrike. Landet i sig, språket, maten, ja, det finns mycket att njuta av som student där. Att lära sig tala franska känns som en nödvändighet, men det är ju bara roligt att lära sig ett annat språk, eller hur? Läs mer om utlandsstudier på studin.se.

Det som lockar de allra flesta när man pratar om Frankrike är förstås Paris. Ja, varför inte? Detta är en stad där det mesta finns, inklusive riktigt bra universitet. Ska man exempelvis studera konst har man definitivt inte hamnat fel, här finns många alternativ och som ett exempel kan nämnas anrika Panthéon-Sorbonne. Kultur finns det överlag massor av i Paris och förutom konst kan man med fördel studera musik, till exempel på Université Paris-Sorbonne. Eftersom Paris är en så stor stad så finns det möjlighet att studera inom alla tänkbara inriktningar, inte bara estetiska ämnen.

Är man matintresserad och vill utbilda sig inom detta ska man leta sig till staden Lyon; detta är den gastronomiska delen av Frankrike och här kan man förkovra sig i matlagning och allt som är relaterat till detta ämne. Mat kan du studera på Institut Paul Bocuse, där man erbjuder hela utbildningar inom just gastronomi.

Den som vill söka sig söderut och suktar efter Medelhavet, kan styra kosan mot Nice. Här kan du ägna dig åt språkstudier på University of Nice Sophia Antipolis och samtidigt njuta av klimatet på den franska rivieran. Detta är förstås i sig en upplevelse för livet.